Onderhoud

 

Een eenvoudige onderhoudsbeurt of het vervangen van snaren kan onmiddellijk in de winkel, terwijl je naast ons aan de werkbank staat te wachten.

 

 

 

Herstelling

Het atelier is gespecialiseerd in onderhoud en herstelling van akoestische snaarinstrumenten: klassieke gitaren, flamencogitaren, folkgitaren, jazzgitaren, luiten, mandolines, banjo’s ...

 

Wij zijn één van de meest ervaren herstelateliers van het land.
Reeds meer dan 25 jaar doen zowel particulieren als professionele muzikanten uit binnen- en buitenland beroep op ons.

We zijn ook erkend als een 'C.F. Martin specialist' waarbij zowel de hoofdleverancier, diverse muziekwinkels als veel professionals beroep doen op onze deskundigheid en ervaring.

 

 

 

 
 

Restauraties

Het atelier is sinds 1998 gespecialiseerd in de restauratie en conservatie van 18-19de eeuwse gitaren, klassieke gitaren en Luigi Embergher mandolines.

Dankzij deelname aan festivals en beurzen zoals 
Musicora Parijs, Festival Alte Musik Berlijn, Forum Gitarre Wien en Festival Oude Muziek Utrecht wordt ons atelier international erkend en gerespecteerd voor zijn restauratiewerk en expertise.

Gerestaureerd werk bevindt zich in het Musée de la Lutherie et de l’Archeterie in Mirecourt (Fr.) en in het Musikinstrumenten-Museum in Berlijn. 

Daarnaast hebben tal van verzamelaars en muzikanten in binnen- en buitenland een instrument laten restaureren in het atelier.

Volg de laatste updates op Restorationwork Lutherie Decorte Belgium.

 

   

Expertise

Heb je een instrument waarvan je de herkomst niet kent? Wil je weten welke waarde een instrument heeft? Heb je iets geërfd en weet je niet wat het precies is? Zit er geen etiket in het instrument en wil je weten uit welke periode het precies is? ....

Bij ons kan je terecht voor een uitvoerige bespreking en expertise van je instrument.

Sinds 15 jaar werken we samen met verschillende verzekerings-maatschappijen als 'expert van muziekinstrumenten'
We begeleiden iedereen op een professionele manier bij de opmaak van een schadeverslag of expertise.

 

© last update: 04/07/2020 Lutherie Decorte: startersgitaar beginnersgitaar Cuenca, gitaarpakketten Muziekschoollessenaars,